سیگنال خرید و فروش سهام

سیگنال خرید و فروش چیست؟

سیگنال خرید به رویداد یا شرایطی گفته می­‌شود که به وسیله یک معامله­‌گر یا سرمایه­‌گذار به ­عنوان پیامی به ­منظور ورود به یک موقعیت خرید برای سرمایه­‌گذاری انتخاب می­‌شود. سیگنال­‌های خرید هم از طریق تحلیل الگوهای نموداری و هم به‌وسیله محاسبات خودکار سیستم‌های معاملاتی قابل مشاهده است.

سیگنال فروش، شرایط یا سطح قابل اندازه­‌گیری هست که در آن سطح، به سرمایه­‌گذار درخصوص فروش بخش مشخصی از سرمایه‌گذاری، پیام یا سیگنال داده می­‌شود و می­‌تواند بر نتایج عملکرد سرمایه­‌گذاری تأثیر بگذارد.

صفر تا صد سیگنال خرید و فروش سهام در بورس

سیگنال خرید به افراد کمک می‌­کند که یک الگوی از پیش تعریف شده را برای معاملات یا سرمایه­‌گذاری دنبال کنند با این‌­حال معامله­‌گران و سرمایه­‌گذاران باید درمورد هر نوع سیگنالی، به دقت تحقیق کنند.

سیگنال­‌های خرید هم برای سرمایه­‌گذاران با افق کوتاه­‌مدت و هم سرمایه­‌گذاران با استراتژی بلندمدت، قابل استفاده است. به عنوان مثال، برخی از سرمایه­‌گذاران به شرایطی که بازار با حجم بالای فروش روبروست، به عنوان سیگنالی برای خرید نگاه می­‌کنند یا برای یک سرمایه­‌گذار که با استراتژی خرید سهام ارزشی، سرمایه­‌گذاری می‌­کند، قیمت یک سهم که پایین­‌تر از ارزش خالص دارایی آن باشد، سیگنال خرید درنظر گرفته می‌­شود.

از سوی دیگر معامله‌گری که از یک سیستم معاملاتی خودکار استفاده می­‌کند، براساس یک‌سری از قوانین، سیگنال­‌های خرید و فروش ایجاد می­‌کند و موضوع مهم این است که سود سرمایه گذاری در بورس چه قدر است؟

برخی از متداول­‌ترین سیگنال­‌های خرید، شامل:

  • الگوهای نموداری :

بسیاری از الگوهای نموداری ، زمانی که قیمت­ سهم درجهتی بالاتر از یک حد مشخص حرکت می­‌کنند، سیگنال خرید ایجاد می­‌کنند. به عنوان مثال الگوی مثلث افزایشی، زمانی که قیمت سهم، خط روند بالاتر مقاومت را می­‌شکند، یک سیگنال خرید می­‌سازد.

  • اندیکاتورها یا شاخص­‌های تکنیکال :

بسیاری از اندیکاتورهای تکنیکال زمانی که قیمت سهم، به شرایط خاصی می­‌رسد، سیگنال خرید ایجاد می­‌کنند. به عنوان مثال شاخص RSI یا شاخص قدرت نسبی، زمانی که به عدد ۳۰ برسد، یک سیگنال خرید می­‌سازد.

  • ارزش ذاتی:

بسیاری از سرمایه­‌گذاران ارزشی، ارزش ذاتی یک سهم را با تحلیل جریان نقدی تعدیل شده، ارزش خالص دارایی یا سایر روش­‌های ارزش‌گذاری، محاسبه می­‌کنند. عموما این اشخاص از یک یا چند نرخ ترجیحی برای توسعه مدل خود به منظور مقایسه ارزش تئوریکی شرکت با ارزش واقعی آن استقاده می‌­کنند.

زمانی که قیمت به‌طور چشم‌گیری به پایین­‌تر از ارزش تئوریکی که سرمایه‌­گذار به آن اعتقاد دارد، می‌­رسد، این کاهش به عنوان یک سیگنال خرید برای آن­‌ها می­‌باشد. ممکن است سرمایه­‌گذاران ارزشی، بعد از دریافت این سیگنال از سایر روش‌­ها برای تعیین بهترین زمان سرمایه­‌گذاری استفاده کنند.

درحالیکه بسیاری از اندیکاتورها سیگنال‌­های خرید ایجاد می­‌کنند، مهم است به یاد داشته باشیم که حتی توسعه­‌دهندگان این شاخص‌ها  به شدت استفاده از این شاخص‌­ها برای انجام معاملات ، به‌صورت کورکورانه و بدون آگاهی نهی می­‌کنند. کاربردی­‌ترین روش، استفاده از چندین منبع متنوع شامل داده­‌های تکنیکال و بنیادی برای تشخیص مطلوبیت انجام یک سرمایه‌­گذاری است.

اما سیگنال فروش می­‌تواند به‌وسیله انواع متعددی از معیارها، مثل درصد کاهش از پیش تعیین شده ارزش دارایی، شاخص تکنیکالی، تغییر بنیادی در دارایی یا حد ضرر مشخص شود. درواقع سیگنال فروش، هرنوع هشداری برای معامله‌­گر مبنی بر فروش یک دارایی است.این سیگنال­‌ها عموما برمبنای آموزش گام به گام تحلیل بنیادی یا تکنیکال هستند.

در نرم‌­افزارهای معاملاتی، سیگنال فروش می‌­تواند به ­صورت خودکار یک موقعیت معاملاتی را ببندد. با تعیین استراتژی درخصوص سیگنال فروش، هم به‌صورت دستی و هم به‌صورت خودکار امکان ثبت یا بستن یک موقعیت معاملاتی وجود دارد.

درک سیگنال فروش

سیگنال­‌های فروش توسط انواع سرمایه‌­گذاران و معامله‌گران استفاده می‌­شود.از معامله‌گران روزانه (نوسان­گیر) تا سرمایه‌گذاران بلندمدت. برای تحلیل­‌گران بنیادی زمانی که ارزش بنیادی اوراق به محدوده مشخصی می‌­رسد، سیگنال فروش ایجاد می‌­شود. سیگنال فروش می‌­تواند برمبنای دستیابی به سطح بالای تاریخی قیمت یا به دلیل شروع یک روند کاهشی باشد.

تکنیکالیست­‌ها یا تحلیل­‌گران تکنیکال، از روش­‌های نموداری یا چارتی برای ایجاد سیگنال فروش مبتنی بر الگوها و اندیکاتورهای تکنیکالی و آموزش کامل تحلیل تکنیکال استفاده می­‌کنند. به عنوان مثال اگر یک دارایی تا سطوح کمتر از سطح حمایت حرکت کند، ممکن است معامله‌گر تکنیکال به این حرکت به عنوان یک سیگنال فروش نگاه کند.

کاهش قیمت سهم به کمتر از یک سطح مشخص، آغاز روند کاهشی قیمت سهم پس از یک دوره رشد یا کاهش قیمت سهم به سطوح کمتر از میانگین متحرک، می­‌توانند به عنوان سیگنال فروش بالقوه درنظرگرفته شوند. برخی از سرمایه‌گذاران نیز ممکن است خیلی ساده روند بازار را برای سیگنال فروش دنبال کنند و زمانی که شاخص­‌های اصلی بازار درحال تجربه یک کاهش یا فروش با حجم بالا هستند، اقدام به فروش سهام خود کنند.

بدون درنظرگرفتن نوع متدولوژی استفاده شده، بسیاری از سرمایه­‌گذاران، یک سطح شناخته شده و از پیش تعیین شده را  به عنوان سیگنال فروش دارند. سیگنال­‌های فروش می‌­توانند در ابتدای سرمایه‌­گذاری مشخص شوند و درطول زمان براساس تغییر شرایط تعدیل شوند.

سیگنال فروش همچنین می‌­تواند درطول عمر یک سرمایه­‌گذاری براساس توسعه و بهبودها یا تغییر سطح تحمل ریسک‌پذیری، تغییر یابد.

سفارشاتی که براساس توقف ضرر یا تعیین حد ضرر اجرا می‌­شوند، یکی از بهترین روش‌­ها برای بکارگیری کاهش شدت ریسک و مدیریت بالقوه ضرر و زیان می­‌باشد. سرمایه‌گذار می‌­تواند به آسانی سفارش مبتنی بر توقف ضرر را در طول زمان براساس تغییرات سطح قیمتی سیگنال فروش، تغییر دهد.

سیگنال فروش تحلیل بنیادی

تحلیل‌­گران بنیادی، مدل­‌های مالی برای ارزش‌گذاری دارایی­‌ها مبتنی بر متغیرهای مشخصی، می‌­سازند. این تحلیل­‌گران ممکن است از جریان نقدی تعدیل شده، که از نقاط سربه ­سر سود خالص و جریان نقدی آزاد برای ارزش‌گذاری بازار استفاده می­‌کند، برای ارزش‌گذاری بهره بردارند. این روش عموما برای ایجاد یک طیف ارزشی برای اوراق بهادار با استفاده از مفروضات مختلف است. بنابراین، سناریوها و مفروضات مختلف می‌­تواند بازه قیمتی را مشخص کند که در آن بازه تحلیل­‌گر اعتقاد به خرید یا فروش سهم دارد.

تحلیل‌گران همچنین ممکن است از سایر پارامترها و شاخصه‌­هایی که ممکن است منجر به سیگنال فروش شود، استفاده کنند. به عنوان مثال، سیگنال نسبت بدهی ممکن است یک سیگنال فروش درنظر گرفته شود زمانی که نسبت کل بدهی‌های شرکت به دارایی­‌های آن به بالاتر از سطح مشخصی افزایش یابد.

سایر سرمایه­‌گذاران ممکن است زمانی که رشد سود خالص، روند کاهشی را آغاز می­‌کند یا زمانی که نسبت قیمت به سود هر سهم (P/E) به عدد مشخصی رسیده که چشم‌­انداز آتی سودآوری شرکت را توجیه نمی­‌کند، اقدام به فروش سهم نمایند.

سیگنال فروش تحلیل تکنیکال

تحلیل‌گران تکنیکال روی الگوهای چارتی و ابزارهای تکنیکال برای هشدارهای سیگنال فروش تمرکز می­‌کنند. برخی از این افراد کاهش قیمت و عبور نمودار روند قیمت به سطوح زیر خط حمایتی را به عنوانی سیگنالی برای فروش درنظر می‌­گیرند. برخی دیگر ممکن است خروج از سهم در زمانی که قیمت‌ها به‌صورت تهاجمی درحال افزایش هستند را انتخاب کنند.

برخی الگوهای چارتی مثل الگوهای مثلثی و الگوهای سروشانه، سیگنال­‌های فروش مختص به خود را دارند. هر الگو هدف سودآوری خود را برای شناسایی سود روی معاملات سودآور داشته و یک سطح توقف ضرر برای کاهش ضرر در شرایطی که معامله خوب پیش نرود، دارند.

خلاصه مقاله

در بازار بورس ما از سیگنال خرید و فروش به اشتباه به عنوان سیگنال‌­هایی که از طرف فعالین بازار برای خرید یا فروش سهم به بازار منعکس می­‌شود، یاد می­‌گردد. با این حال در ادبیات مالی و الفبای سرمایه­‌گذاری، سیگنال خرید و فروش به عنوان مفهومی تئوریک برای سرمایه‌گذاری و انجام معاملات تعریف شده­‌اند.

سیگنال خرید به هر نوع پیام تکنیکالی یا بنیادی گفته می‌­شود که براساس شاخص­‌های مالی توسط تحلیل­‌گران تعریف شده و پیامی مبنی بر ورود یا خرید و خروج از سهم یا فروش سهم را دربردارند. حتی با وجود یادگیری این شاخص­‌ها به هیچ عنوان استناد به یک ابزار برای درک سیگنال خرید و فروش منطقی نمی‌­باشد. شما با ترکیب و تحلیل چند ابزار از هر دو بخش بنیادی و تکنیکال، می‌­توانید با تعیین یک استراتژی درست، سیگنال­‌های خرید و فروش خود را ساخته و به‌کار گیرید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *